24 Haziran 2010 Perşembe

Saksı pasta



Bu saksı pastamız öğretmenler günü için hazırlandı fakat artık bayramlarda,ev ziyaretlerinde,bebek tebriklerinde çok güzel bir hediyelik oldu.
Pastanın içi kakaolu kek bedemli,beyaz çikolatalı ganaj.dışı şeker hamuru ile süslenmiş kurabiye duvarları ile çevrelendi.ve tabiiki çiçek,kelebek ve bebeklerimizde kurabiyeden yapıldı.içine en son rendelenmiş bitter çikolata serpildiki toprak görüntümüz olsun.tüllerlede süslenince sanırım hiç fena olmadı :).

Spiderman Pastası



Canım arkadaşım Sezen'ciğimin paşasıda spiderman hastası olunca en bol çikolatalısından böyle bir pasta yaptık Bartu'cuğa.

Çiçek Buketi




Öğretmenler günü için yapılmış bir pasta.İçeriği herzamanki gibi çikolatalı.Kurabiyelerde benim öğretmenler günü hediyemm.

Sünger bob


Bİlardo Pasta



Bu pasta bilardo masasını seksi bulan bir bayana yapıldığı için markasıda sexy oldu.
Yalnız pastanın içeriğini hiç hatırlamıyorum.

Yanardağ Pasta


Batuş'cuk dinazor hastasıymış.Bana bazı pasta resimleri gönderdiler.Mutlaka dinazorlar olcak ve pastanın üzerinde bir yanardağ olacak demiş.Bende biraz farklı olsun istedim vee pastayı yanardağ şeklinde yaptım.İstediği dinazorlarıda yanardağ eteklerinde gezintiye bıraktım.İyiki de öyle yapmışım istediğide buymuş zaten.
Pastanın içeriği yine çikolatalı fakat bu sefer çilek ilaveli.
Çocukların dinazorları kapıştığını duyunca heleki pasta yameyen bir çocuğun ilk pastasını yediğini duyduğumda müthiş sevindim.Nice yaşlara Batuş'cumm

Nişan Pastası



Çalıştığım dönemde yardımcım olan Burcu'cuğumun en güzel anlarından birini tatlandırmak benim işimdi.İLk defa ellerim bu kadar titredi.Ama benim nişanım değilki bu ne bu heyacan.Ne de olsa kardeşim artık yaa.Allah tamamına erdinsin inşallah.
pastamızın içeriği ise tamamen çikolatalı en bolundan.dışı krema kaplı ve çiçeklerimizde şeker hamurundan.

16 Haziran 2010 Çarşamba

eeyore(iyor)



Malzeme aldığım yerden birgün beni aradılar,bir tanıdığımız böyle böyle bir pasta istiyor yapabilir misin diye.görüştük kendileriyle pastanın resmini gönderdiler bana.uzun süren görüşmelerden sonra siparişi bana verdiler.verdilerde,yaparım dedimde ya yapamazsam :(. aldı beni bir telaş.neyseki pasta bitti vee ben pastayı bu denli güzel yapmanın huzurunu yaşıyorum.bir yandan merak ediyorum beğenecekler mi;ohh beğendiler yaşasın bunun altından da kalkabildimm.
pastamızın içeriği ise çikolatalı,muzlu ve fındıklı.

Piyano şeklinde Büstiyer Pasta


üç kişi için pasta istediler,hepsi içinde farklı düşünceler belirmişti haliyle.eee bunları tek pastada toplamakta bana kalmıştı.piyano şeklinde büstiyer yapmaya karar verdim bende.AYŞE YAMAN'IN yapmış olduğu büstiyer pastadan da esinlendim elbette.tabi birde motosiklet hastası vardı,onu da atlamadık tabi ki.ve işte bu sonuç çıktı ortaya.kremasını çok dügün süremedim,nedense bir tutukluk vardı üstümde yada ellerimde.
Pastanın içeriğini tam olarak hatırlamıyorum üzerinden çok zaman geçtiği için.Hatırlağım kadarıyla keki vanilyalıydı.kremasını karamelli hazırladım.ayırıca muz ve file bademlede ayrı lezzet kattım.sonrasında aldığım yorumlardan beğenildiği kesindi :)).